En av våra nya favoriträtter är "Fisksoppa". Mina svärföräldrar brukar göra denna variant och den är så vansinnigt god. Både till vardags och till fest.
Fisksoppa 4-6 personer
1 pkt torskfilé
2 msk smörr
1 purjolök
3 dl finstrimlad blekselleri
3 råa potatisar
3 fiskbuljonger
1 liter vatten
1 burk tomatjuice (ca 1½ dl)
2 dl torrt vitt vin
½ gurka
1-1½ tsk salt
200 g oskalade räkor
1. Tina fisken lite. Skär purjolök i tunna ringar och potatisen i grova strimlor. Skär gurkan och bleksellerin i strimlor.
2. Smält smör i en gryta, tillsätt purjolök, blekselleri och potatis. Fräs under omrörning utan att det får färg.
3. Späd med tomatjuice, vatten och vin. Tillsätt buljongtärningare och koka sakta i 15 minuter. Skala räkor och skär fisk i sockerbitsstora kuber.
4. Lägg i fisk och gurka och koka mycket sakta i ytterligare 5-8 minuter. Räkorna läggs i soppan vid servering.
Vitlöksmajonnäs
1 dl majonnäs
½ dl gräddfil
1 dl hackad persilja
3 pressade vitlöksklyftor
1 krm svartpeppar eller ett par stänk tabasco
½ tsk salt
Blanda
Vi gör dock en lite egen variant i form av ingen gurka (till mig) och inga räkor (till N).
Vi använder också passerade tomater istället för tomatjuice.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar