En av favoriterna för tillfället är chilifisk. Det är faktiskt ett recept som vi gjorde mycket förr, men som nu är lite modifierat för att passa vår nya livsstil.
Tacofisk
600g Fiskfilé
1 tsk salt
2½ dl grädde (tidigare användes mellan, nu används 40%)
½ dl tacosås
2 dl ost
tortillachips.
Lägg fisken i en smord ugnsform, salta.
Blanda grädde, tacosås och ost, häll över fisken.
Krossa chipsen och strö över.
225 grader i ca 25 min
Maten är lchfvänlig om man bortser från chipsen. Vi använder santa marias ekologiska tacosås med 5g kolhyrater/100, att göra egen funkar naturligtvis också fint. Beroende på vilken fas man är i kan man använda sig av olika mängd chips. I början hade vi bara ett enda. Nu när vi gör fisken tillåter vi oss några fler. Man kan naturligtvis också utesluta dem helt.
Tillägg; Vi brukar äta det till blomkål och sallad. Men tidigare åt vi det med ris. Funkar säkert med potatis också för den som vill.
5 kommentarer:
det där lät gott, det ska jag testa :)
Tack för brödet idag :)
Ska ta en imorgon till frukost ;)
Det här ska jag garanterat testa! Lät riktigt smaskigt:-)
Onsdag el. torsdag låter jättebra nästa vecka. Vi kan väl stämma av i veckan som kommer:-)
Kram!
Mumsigt =) Påminner om ett recept vi har, som heter "Cowboyfisk" *fniss* Fast där har man bara fisk och blandar creme fraiche med tacokrydda och riven och och geggar ovanpå och sedan in i ugnen. Det här låter ju toppen gott och ska provas =)
Åh, det där måste jag prova!
Kul, hörrni!
Säg till när ni testat så jag får höra vad ni tycker om det! =)
Skicka en kommentar