lördag 18 september 2010

tacofisk



En av favoriterna för tillfället är chilifisk. Det är faktiskt ett recept som vi gjorde mycket förr, men som nu är lite modifierat för att passa vår nya livsstil.

Tacofisk
600g Fiskfilé
1 tsk salt
2½ dl grädde (tidigare användes mellan, nu används 40%)
½ dl tacosås
2 dl ost
tortillachips.

Lägg fisken i en smord ugnsform, salta.
Blanda grädde, tacosås och ost, häll över fisken.
Krossa chipsen och strö över.

225 grader i ca 25 min


Maten är lchfvänlig om man bortser från chipsen. Vi använder santa marias ekologiska tacosås med 5g kolhyrater/100, att göra egen funkar naturligtvis också fint. Beroende på vilken fas man är i kan man använda sig av olika mängd chips. I början hade vi bara ett enda. Nu när vi gör fisken tillåter vi oss några fler. Man kan naturligtvis också utesluta dem helt.

Tillägg; Vi brukar äta det till blomkål och sallad. Men tidigare åt vi det med ris. Funkar säkert med potatis också för den som vill.

5 kommentarer:

Linda och Alva sa...

det där lät gott, det ska jag testa :)
Tack för brödet idag :)
Ska ta en imorgon till frukost ;)

Frida sa...

Det här ska jag garanterat testa! Lät riktigt smaskigt:-)

Onsdag el. torsdag låter jättebra nästa vecka. Vi kan väl stämma av i veckan som kommer:-)

Kram!

Emma sa...

Mumsigt =) Påminner om ett recept vi har, som heter "Cowboyfisk" *fniss* Fast där har man bara fisk och blandar creme fraiche med tacokrydda och riven och och geggar ovanpå och sedan in i ugnen. Det här låter ju toppen gott och ska provas =)

Matilda sa...

Åh, det där måste jag prova!

lilla angelyne sa...

Kul, hörrni!

Säg till när ni testat så jag får höra vad ni tycker om det! =)