tisdag 1 juni 2010

akutbesök

Att sitta på akuten i 8 timmar med en snart 8 månaders bebis är ingen höjdare. Om det inte vore för att läkaren faktiskt i det stora hela var bra och att vi till sist fick hjälp skulle jag vara rosenrasande.
Allt som allt - undersökning, inhalation & receptskrivning - tog ca 10 minuter. 10 minuter! Vad hände de resterande 7 timmar och 50 minutrarna?! Vi väntade. Väntade. Väntade. Tur att Eira är världens gladaste lilla skrutt. Så länge mamma och pappa är med finner hon sig i det mesta.

Trötta ögon är det nu. Sängen nästa.

5 kommentarer:

Charlotte sa...

Åtta timmar låter orimligt mycket att vänta med en bebis! Duktiga Eira!
Ifrågasatte du väntetiden?
Det skulle säkert ha gått snabbare att åka till barnaktuen i Falun.
Har skruttan astma?

Emma sa...

Åh, det är ju jobbigt att sitta där när man själv behöver in. Kan inte föreställa mig känslan när man har ett barn som behöver hjälp. 8 timmar...det borde ju vara förbjudet =(

lilla angelyne sa...

Emma - Nej, det borde verkligen vara föbjudet. Tror dock att det var jobbigare för oss än för Eira. Men ändå!!

Charlotte - Vi var på barnakuten i Falun. Och jag ifrågasatte givetvis. Första gången redan efter en timme. Det fanns dock bara en läkare, som hade hand om barnakuten och barnmedicin.

Anna sa...

Nej fy vad jobbigt. Stackars er!
Har de konstaterat vad det är? Är det falsk krupp? Mina båda tjejera har haft falsk krupp och fått både inhalationer och kortison mot det. Det brukar dock ge med sig ganska snabbt om man är ihärdig med inhalationerna.

Med Irma fick vi vid två tillfällen ligga inne för att få regelbundna inhalationer. Om man bor nära en vårdcentral eller barnmottagning kan man ju också få be att komma ett antal gånger under dagen för att inhalera.

Ger det sig inte så hör om det skulle vara ett alternativ, att alltså köra ett antal inhalationer under en halvdag/heldag.

Stort lycka till!
Kram Anna

lilla angelyne sa...

Anna - Nja, troligtvis är det astma (förhoppningsvis "bara" förlylningsastma), så vi ska medicinera med kortison och luftrörsvidgande ett tag och se om det blir bättre.

Vi har ju varit in tidigare för inhalationer, men de hjälper bara för stunden. Förhoppningsvis hjälper det här lite mer långsiktigt. Tack för alla tips och lycka till! Kram