måndag 10 augusti 2009

v.32+

Lilla liten har tillbringat dagen med att stöka runt. Att det skulle vara trångt där inne är inget som märks av. Eller så bryr sig liten helt enkelt inte om det. "Det ska gå att ta sig runt här. Hoppsan här var något hårt. Aj, sa mamma. Ett revben?" Älskade liten får röra sig hur mycket som helst, men jag ser gärna att huvudet är nedåt på onsdag när det återigen är dags för tillväxtultraljud. Jag vill inte gärna vänja mig vid tanken på vändningsförsök.

Såhär står det i Mammapraktikan (av Leni Söderberg) om den veckan vi nu befinner oss i - vilket är bebisvecka 31, graviditetsvecka 33 och med andra ord 32+4.

"Vikt ca 2 kg och längd ca 43 cm. Tung som en mjölpåse. Din bebis ökar sin vikt med ca 225 g i veckan. Barnet börjar reglera kroppstemperaturen. Underhudsfettet lagras upp. Din bebis benmärg kan producera röda blodkroppar. Nu uppfattar "hon" ljus och mörker, natt och dag. Vissa forskare hävdar att barnet till och med kan fokusera blicken i livmodern och att det skulle förklara varför det nyfödda barnet endast har ett närseende på ca 20-25 cm."

Bilden är lånad från vårdguiden.

1 kommentarer:

Ida sa...

oj en hel påse mjöl, inte illa =)
lilla liten är inte så lite längre.. eller ju rätt så pluttig men visste inte att de växte så snabbt.
ses snart vännen!
Kramar Moffa I <3