tisdag 1 mars 2011

skillnad på bemötande och bemötande

Imorse ringde jag Vårdcentralen för att få hjälp med denna långrandiga förkylning som aldrig ger med sig någon gång. En "snäsig" (i mina öron) sköterska svarade med orden att förkylningarna den här tiden på året är utdragna. Jojo. Det vet jag nog. Men med symtom som andnöd om nätterna och vansinnigt ont i huvudet kände jag ändå att en undersökning skulle vara på sin plats. Jag lyckades efter många om och men och med många avbrytningar från hennes sida få till en tid.

Efter en liten stund ringde telefonen och det var dr A-K från gårdagens besök i Falun och specialistmödravården som undrade om allt kändes ok efter gårdagen och som bara ville meddela att fetalhbprovet (som eventuellt skulle kunna påvisa fosterblod i mitt blodomlopp) var helt utan anmärkan. Hon hade inte alls behövt ringa för att meddela detta men gjorde det ändå. Omtanke!

Vilken skillnad! Det är skillnad på bemötande och bemötande. Hur saker och ting sägs och i vilket syfte de sägs.

Jag vill dock tillägga att läkaren på vårdcentralen var bra (kanske en av de bästa någonsin på VC).

3 kommentarer:

scrapmoster sa...

Det är väl konstigt det här med bemötande, jag håller med. när jag var gravid för 4:e gången med mitt andra levande barn så fick jag veta i tre v att jag bar på ett missfall som skulle aborteras. Alla sa det, men EN dr sa det helt fel och jag fick ett psykbryt. Det är på vilket sätt de säger (samma saker ibland) som gör sån stor skillnad. Och de borde bverkligen veta bättre inom sjukvården på hur man bemöter folk.

Kramen i

Malou sa...

Ja, visst känns det verkligen som att en del har fel jobb... Tycker inte att det ska vara så himla svårt att vara vänlig?!

Hoppas du mår bättre snart Sandra! Kram Malin

lilla angelyne sa...

Scrapmoster - Jag håller med om att de inom sjukvården verkligen borde veta hur känsliga saker ska läggas fram. Huvudmålet för vården är ju att hjälpa och lindra - inte motsatt. =/

Malin - Visst är det så. Att sitta i rådgivningen och inte ens kunna anstränga sig för att låta trevlig klingar verkligen falskt! Och Tack! =)