fredag 12 november 2010

flera nyanser av bjii

Förkylda gänget här hemma snorar och hostar om vartannat. Vi har iaf tagit oss ut för att handla lite - fredagsgott förstås - sedan däckade vi igen. Vi och vi, E är piggare än piggast trots snuva.

Es nya favoritord är "Bjiii". Allt är "bjiii". Hon låter så lustig när hon får frågan om något och liksom lägger huvudet lite på sned och uttalar "bjiii" i en mängd olika tonlägen. Bil är liksom ett mörkare och längre bjiii. Medan blomma är kortare och ljusare, bjii. Byxor är också bjiii - möjligen med ett litet s på slutet.

Vi har förresten insett att vi måste ta bort en sovning om dagarna efter att ha haft oerhört långdragna nattningar. Sedan några dagar nu har E bara sovit en stund på fm eller en stund efter lunch och nattningarna har gått så mycket bättre. Frågan är om det är en period eller om hon numer behöver mindre sömn.
Någon som känner igen? Hur har ni gjort?  


Hoppas ni har en mysig fredag och hoppas att ni får en härlig helg!

4 kommentarer:

Jessica sa...

Vår lille gosse som blev ett år den 14 oktober sover bara en gång per dag sedan en bra tid tillbaka, då vi också fick svårt att få honom att somna om kvällarna. Det går jättebra :)
Hoppas att det fortsätter fungera för er.

Sofia sa...

Mysigt det är med alla olika ljud dom små liven hittar på=)
Sen några månader tillbaks sover A bara en gång om dagen. Vi försöker att han ska äta lunch först men oftast somnar han före. Nattningarna går sådär men betydligt bättre än om han sover 2ggr.
Ni får testa er fram till det bästa!
Det kan ju vara en "period", dom hänger kvar dom, haha. Vi har en period "trotsålder" ojoj vad tålamods prövande det är här hemma;)
Kramar Sofia

Line sa...

halloj! Alfred sover också bara en gång, sedan ett par månader. Oftast blir det vid 11-11,30 tiden och sover minst 1½ h och om han äter lunch/gröt innan sover han oftast lite längre. Nattningen på kvällen vid 18,30 är inga problem, inte att somna på dagen heller. jag tror att det är "rekommenderat" att de små ska sova 1 gång/dag vid 18 månader ungefär...men de där känner man ju själv såklart ;)

Kram och trevlig helg

lilla angelyne sa...

Tack tjejer!
Skönt att höra att det funkat för er, hoppas det fortsätter lika för oss också! :-) kram