söndag 24 januari 2010

kvällsrutiner och tåsingar (+uppdaterad med bild)


Lite tungt för tillfället. Det är berg och djupa dalar. Kanske skulle jag önska mig lite mer jämn mark. För att hinna känna efter. Å andra sidan är det så oändligt fantastiskt att nå toppen.

Eira har under senaste veckan hittat sina fötter. De små tåsingarna är så roliga och hennes små fingrar passar perfekt att hålla runt stortån. Det är roligt att se hur hon sakta men säkert hittar sina kroppsdelar.

Hos psykologen förra veckan pratade vi lite om läggningsrutiner. Eira har haft en skriktimme om kvällarna som varit fruktansvärt påfrestande. Sedan i torsdags har vi alltså testat de nya rutinerna och tro det eller ej, men skriktimmen är borta...peppar, peppar.

19.30-20.00 - Pappa (oftast) byter om till pyjamas på E. På skötbordet utövas mjuka rörelser och dämpade röster.

20.00 - Vi släcker ned ljuset i sovrummet och lägger oss på mamma & pappas säng. Eira äter.

ca. 20.20 - Vi sjunger lite dämpat.

ca. 20.30 - Eira flyttas över i sin säng. Pappa läser saga.

Godnatt.

Nu sover alltså lilla liten sedan en timme och jag & N har kvällen för oss själva. Kanske innebär det att vi kan komma i säng i tid = pigga föräldrar om dagarna.


2 kommentarer:

Linda sa...

Tungt här med för tillfället. Ledsen Gustav mest hela tiden.

Funderar mycket över läggrutiner jag med. Tycker era verkar jättemysiga! Här är det bad runt 19 med mamma, lite bus/ramsor på skötbädden av pappa innan han sätter på pyjamas på Gustav. Sedan lugn och ro, lite sång eller saga. Mellan 1930 och 20 ligger vi i sängen, g äter och somnar oftast så. Jag lyfter upp och han får rapa och sedan läggs han över i sin säng där han somnar igen. Det han fungerat bra så långt. Vet inte, men läser så mycket så jag är lite rädd för detta "amma till söms" som alla säger är så dåligt. Ännu mer funderar jag nu när g är så ledsen... Svårt att vara mamma ibland!

Kram!

Frida Utter Eriksson sa...

Härligt att ni hittat en grej som passar er så bra! Här har vi inte börjat med så duktiga rutiner(klockslag) än:-)
Det blir ju att man gör kväller med Gabriel först, kvällsmat, tandborstning och sen saga. Greta får vänta lite på sin tur och hänga med. Och sen ett par veckor tillbaka så får hon nu ersättning som sista målet på kvällen. Hon är otroligt nöjd när hon får det. Hon ligger sen och gurglar och pratar ett tag efter:-)
Sen är det bara att lägga henne i sin säng och efter en stund så somnar hon så skönt!
Det funkar riktigt bra, peppar, peppar:-)
Men vi har inte börjat med fasta tider för dom olika momenten på kvällen. Än så länge så funkar det ändå.
Men rutiner är bra, det skapar trygga barn!

Kram!