fredag 15 maj 2009

Konsten att vänta barn

Vi har gjort något läskigt. Något jag kanske trodde att jag inte skulle bli redo för denna graviditet. Något som många runt omkring oss sagt - men vänta med det där den här gången.

Vi har beställt vagn.

När vi väntade Troy hämtade vi hans vagn en månad innan han var beräknad (vad som blev 19 dagar). Vi körde omkring med den i vår lägenhet, bäddade den, fällde ihop och fällde upp. Vaggade och vyssade. Troy fick en egen vagn och det, i efterhand, känns otroligt fint. Vad vi dock kände när Troy lämnat oss var att vi absolut inte ville ha den hemma, att stå och vänta. Det var Troys vagn och om inte Troy får ha den kunde vi lika gärna lämna tillbaka den. Det var tufft. Vi gjorde det inte själva. Svärmor och svärfar fick göra den tuffa överlämningen och det var inga problem från butikens sida. En sak att påpeka är att trots att det var jobbigt, var det en droppe i havet av den oerhörda sorg som finns efter vår son. Nu, snart 10 månader senare är jag otroligt glad att vi ändå hann ha Troys vagn hemma hos oss den tid vi hade. Det är inget som skadat.

Därför beslutade vi oss för att beställa vagnen, trots att det är lång tid kvar. Dels för att fabriken stänger över sommaren och att färgerna börjar ta slut. Och dels för att vi måste få ta små små steg framåt. Vi har gått halvvägs i graviditeten och vi måste våga närma oss tanken på att vi faktiskt väntar ett barn. Vårt älskade barn. Vagnen är beställd och vi hoppas att Lilla liten kommer att trivas bra där i.

I samband med beställningen fick vi en bok av butiken, Konsten att vänta barn. En underbar liten bok som gör det lätt att dra på smilbanden.

Hör (se) bara här,

"Att vänta barn är ett mirakel. Den gravida kvinnan är jordens centrum och det lilla barnet är ett underverk. Det är därför inget konstigt att den blivande modern behöver särskild omsorg. Det kan exempelvis yttra sig i hastigt påkomna behov av smultron - trots att det är januari och mitt i natten. Då fnns det bara en sak för en blivande fader att göra...

...Just det, skaffa smultron!"


1 kommentarer:

Linda sa...

Åh vad hoppfullt och fint att ni beställt vagn! Ett steg närmare drömmen. Vad blev det för någon? Vi ska snart beställa vår, det blir en emmaljunga city cross för vår bebis.

Vilken mysig bok ni fick! :-)

Hoppas helgen varit bra! Ses vi på onsdag? Stor kram!