fredag 16 mars 2012

fredagstänk

Ontihalsenfredag.

Fast jag har haft ont i halsen till och från i flera veckor. Men det bryter ju aldrig ut. Igår gjorde jag och C träningspremiär med lite core. Det var roligt och det kändes ungefär som att vara tillbaka på dansens styrkepass. Idag har jag lite lagom ont.

Igår hade jag ett inbokat besök hos psykologen på mvc/bvc. På senaste tiden har det handlat mest om Disas kramper och igår brast det totalt när jag skulle berätta om den senaste tiden. Och äntligen var det någon som reagerade. Hon skulle hjälpa oss att se till att vi får remiss till Uppsala eller Sthlm, för ytterligare ett utlåtande.

Men så idag ringde ä n t l i g e n vår drG från Falun. Han menade att han inte fått något meddelande angående Disas senaste kramp eller mina enträgna försök att få tag på honom (förutom det sista). Jag hade en hel del att säga om den saken och han verkade uppriktigt förvånad. Han menade också att det här inte är hållbart och att det snarast måste hittas ett sätt att få ett stopp på kramperna. (Disa har efter krampen återgått till "rumphas", vilket tyder på att hon påverkats negativt av krampen.) För att underlätta för D och oss ska vi ringa efter ambulans så fort D börjar krampa och vi ska läggas in direkt. Vi fick dessutom tid i Falun på måndag för introduktion av en ny medicin, "den tyngsta i kategorin" som ska ges i kombination med den vi redan ger (som ska upp o maxdos). Ds kropp verkar ha svårt att ta upp Keppra (nuvarande medicinen) och därför måste ytterligare kombinationer testas.

Tydligen hade jag ingen b12brist, men däremot kraftig folsyrabrist. Ok. Eftersom jag inte tillhör "barn" måste jag kontakta en egen läkare för att få veta exakt hur jag ska gå till väga. Min hjärna tänker ju ändå - finns det samband mellan b12brist och folsyrabrist?

Usch. Jag hatar känslan av att inte våga lämna över till någon annan. Det känns som om jag hela tiden måste ligga steget före. Och jag har en magkänsla av att det är något som inte stämmer.

2 kommentarer:

Malin sa...

Hej Sandra!
Vet inte om det här hjälper värst mycket, men jag har B12 brist och jag vet att när jag varit gravid har jag varit tvungen att äta extra Folsyra pga detta, då brist på folsyra under graviditet kan innebära risk för missbildningar hos barnet(som tex ryggmärgsbråck). Min mormor födde på 50-talet en dotter med vattenskalle och ryggmärgsbråck vilket man då inte kunde finna någon specifik förklaring till, idag skulle man med stor säkerhet kunna förklara det med att hon hade folsyrabrist vilket för min familj innebär en ännu större anledning att ha folsyrabrist i åtanke!
Har för mig att det är så att B-12 brist kan leda till Folsyrabrist så jag är relativt säker på att det finns någomn form av samband. Tycker absolut du ska forska vidare i saken både för din och Disas skull! Hoppas verkligen ni kommer finna en lösning på allt snart, tycker fruktsanvärt synd om er :-(
Kramar// Malin (från distansutbildningen)

lilla angelyne sa...

Hej Malin! Ja, folsyra och b12 hör ju till samma "grupp" så det känns logiskt att de påverkar varandra. Snarlika symtom är det ju vid brist också. Jag har ätit extra vitaminer under och före graviditeterna och vid inskrivningen tas ju sådana prover (har jag för mig) så den här bristen torde ju ha kommit efter förlossningen. Jag ska kriga vidare. Ibland önskar man att läkarna kunde vidga sina vyer lite bara... Kram